Offertes voor kozijnen schilderen

Offertes voor kozijnen schilderen

Afbladerende verf, scheurtjes of andere schade aan deur- of raamkozijnen geeft zelfs het fraaiste huis een wat vervallen indruk. Het is echter lang niet altijd nodig om verouderde kozijnen te vervangen. Na een professionele schilderbeurt zien de oude kozijnen er namelijk weer als nieuw uit. Een schilder kan bovendien eventuele schade aan de kozijnen vrijwel altijd herstellen. Gemiddeld moeten de buitenkozijnen van uw woning elke vier jaar opnieuw worden geverfd, terwijl binnenkozijnen ongeveer elke zes jaar een nieuwe verflaag nodig hebben. Het kan echter zijn dat uw kozijnen al eerder opnieuw geschilderd moeten worden wanneer uw woning een ongunstige ligging heeft of wanneer uw huis langere tijd heftige weersomstandigheden heeft moeten doorstaan. Beginnende scheurtjes in de verflaag zijn een kenmerkend teken dat de kozijnen opnieuw geschilderd moeten worden. Vaak zijn het de liggende delen van de kozijnen die de eerste tekenen van verval vertonen. Door de kozijnen op tijd een nieuwe schilderbeurt te geven, wordt niet alleen het uiterlijk van uw woning verfraaid, maar u voorkomt zo ook verdere schade aan de kozijnen.

Kozijnen schilderen is vakmanswerk

U kunt uiteraard zelf de kwast ter hand nemen en uw kozijnen schilderen, maar bedenk hierbij dat bij het schilderen van kozijnen meer komt kijken dan enkel het aanbrengen van wat verf. Zo dienen allereerst de te schilderen kozijnen voorbereid te worden. Het opnieuw verven van houten kozijnen vraagt om een grondige schoonmaak, gevolgd door het schuren van de kozijnen waarna deze opnieuw worden schoongemaakt. Eventuele schade aan de kozijnen, zoals gaten, scheuren of deuken moet eveneens hersteld worden voordat de nieuwe verf wordt aangebracht. Het is belangrijk dat dit vakkundig gebeurt. Dit levert niet alleen het fraaiste eindresultaat op, maar verhoogt ook de levensduur van de nieuw geverfde kozijnen. Mocht het hout zijn gaan rotten, dan zijn omvangrijkere herstelmaatregelen nodig. Een professionele schilder zal houtrot altijd opmerken en weet hoe dit probleem verholpen kan worden. De schilder weet ook met welke (grond)verf gewerkt dient te worden voor het mooiste resultaat. Indien uw aluminium kozijnen een nieuwe verflaag nodig hebben, bijvoorbeeld omdat deze zijn verkleurd door het zonlicht, is het bovendien van belang dat de juiste primer wordt gebruikt. Ook hier komt de deskundigheid van een professionele schilder goed van pas.

Offertes voor kozijnen schilderen vergelijken

Uiteraard bent u benieuwd welk prijskaartje er hangt aan het opnieuw schilderen van de kozijnen van uw woning. Het schilderen van buitenkozijnen is vrijwel altijd duurder dan binnenkozijnen van een nieuwe verflaag voorzien, maar verder hangt veel af van uw specifieke situatie. Bij Offerte Hebben kunt u eenvoudig enkele op uw woning en kozijnen toegespitste offertes aanvragen en deze vervolgens met elkaar vergelijken. U ontvangt bovendien altijd offertes van schilders uit uw eigen regio. Het is vervolgens aan u om de offerte die u het meest aanspreekt uit te kiezen. Het aanvragen van offertes voor het schilderen van uw kozijnen is bij Offerte Hebben uiteraard geheel vrijblijvend, dus het staat u ook vrij om geen enkele van de aangeboden offertes te accepteren

Geef een reactie